Sunday, July 19, 2009

Tassiliinan ohje vaiheittain,


..heti alun soman kuvituksen jälkeen, juu, innostuin sit tekemään noita enemmän, oikein kahdentoista liinan setti ystävälle Kreikkaan! Ja settiin siis kuuluu kuusi pientä tassiliinaa (ilman reunapitsiä) ja kuusi tassiliinaa reunapitsin kanssa. Soma setti vaikka ite sanonki ^_^/

Kuvat on klikattavissa isommiksi (pitäis ainakin olla) ja edellisessä postissa tosiaan on se itse piirretty ohje. Ja toki kysyä saa, en ala tuota kirjottamaan auki sen kummemmin tuon aloituksen jälkeen, mutta napsin kuvia matkan varrelta - toivottavasti auttaa =)

Aloitus: 7 kjs, sulje piilosilmukalla.

Krs 1: 12 ks ympyrään, sulje krs ps:lla.

Krs 2: 4kjs ( = 1. p + 1 kjs). Sitten *1 nirkko (3kjs, 1ps kolmanteen s:aan koukusta lukien) (kuvat 4-5). 1kjs, 1p seuraavaan ks:aan. Sulje krs piilosilmukalla.

Krs 3:
tässä onkin sit työn ainoa krs jolla käytetään pitkiä pylväitä, kts kuva, pylväiden väliin tulee 4kjs:aa. Ja ohjeen mukaan eteenpäin =)

Ja jahka on saanu liinan valmiiks, ni alemmassa kuvassa on sit vaiheittain kuvattu tota reunapitsin tekoa - se että haluaako siihen tuon reunapitsin vai ei, voi tosiaan päättää myöhemminkin!

Ja jos päätyy reunapitsin tekoon, ni jalostin ajatusta vähän edemmäs - lisäsin liinaan suht kapoisen satiininauhan ja liinasta tulikin aivan ihastuttava purkinkannen päällynen (edellisessä postissa on kuvattuna sellainen ja vanhaa roosaa onpi se).


Eipä tuossa muuta, työ on ihanan nopea tehdä ja isompana kaksiosaisena settinä (kokoisekseen) melko näyttäväkin vielä! Tykkään tosi paljon ja pelkkää reunapitsiähän oon käyttäny sit erikseen vaikka jos missä, viimeks nyt hyllynreunapitsinä. Aivan mainio onpi se.

Lämpimät kiitokset käynnistäsi, (käsi)työn iloja kovasti toivottelen ^_^/

No comments: