Friday, June 10, 2016

Varaston purkua,

Valmis Tasku-Maija / A Hook Roll
..käsityöläisittäin siis =D Puoltoista vuotta kerkesin yrittää muita blogeja, webbisaitteja ja Facen sivustoja, vaan kun ei toimi niin ei toimi - otin sitten tän vanhan käsityöblogin naftaliinista ja päätin päivittää sen ajan tasalle! Paitsi että siinä yksin on jo homma, ni uuttaki pitäs saada purkuun varsinkin viime vuoden ajalta, mikä oli ehkä tuottoisin vuosi mulla ikinä!

Ja se onkin hyvä aloittaa siitä et välineet pysyis järjestyksessä, eli napataan pinon päältä esittelyyn Tasku-Maija - juu tämä on se naisten korvike miesten taskumatille, ideaa saa käyttää kunhan muistaa reilun pelin säännöt, kiitos! Rulla on käsin tehty ja ommeltu, ja on itse asiassa viime keväisen "tuotteen suunnittelun" kurssin saldoa (siis ellei joku arvannut, niin opiskelen käsityötä myös ammatikseni =) ). Kurssin näyttö meni kiitettävin arvosanoin, kiitos vaan kysymästä ^_^/

Auki rullattuna / A hook roll when opened
Mut joo. Kaavotusta en tälle tehnyt koska se oli vähän niinku mittatilaustyö itselle - jokaisen omista tarpeista ja välineistöstä riippuu mimmosen koon, muodon ja määrän taskuja siihen haluaa. Toki kirjasin taskujen kokoja ja sen sellasta ylös, sen suunnitelman mukaan mitä ensin paperille olin tehnyt. Mut jos kuvat kertois tekemisen ideasta edes vähäsen?

Tarvikkeiks riittää pala kangasta (jotain vähän napakampaa ettei rullasta tuu lötkö), lankaa ompeluun, ompelukone, sakset yms - ja mitä ikinä sit haluakaan koristeeksi?!

Taskujen sovittelua ja ompelua / Arranging & planning =)
Suunnittelin rullan niin että kaikki omat, mielestäni tärkeät käsityövermeet mahtuis mukaan ja sen takia sitä oli hyvä piirrellä vähän ensin paperille. Ja onnistuin: laskeskelin et rulla kantaa yhteensä kahdeksan vai yhdeksän eri käsityön alalajia (siis tyyliin kinnasneula, virkkuukoukut, neulepuikot (käytän magic loopia), ompeluneulaa, neulapitsineulaa, nuppineulaa, käpyilyvermeet, mittanauha, sakset jne).. eli sen kerran kun lähden reissuun ja nappaan tuon mukaan, ei pitäis ajan käydä pitkäks?

Kaikkien Tasku-Maijojeni historia 
/The history of my hook rolls =D
Koska onhan niin että lankoja sun muuta saa kyllä ostettua vaikka jos mistä, mut pidemmän päälle alkaa harmittaa jos saman koon virkkuukoukkuja löytyy kotoa monia kymmeniä - aina kun jotain meinaa unohtua. No, nyt ne on Tasku-Maijassa, ellen unohda koko rullaa =D

Vasemalla vielä kolmen kuvan pläjäys siitä mistä kaikki alkoi: vihreä edeltäjänsä tehty vuosia sitten ja piti sisällään jotain, oikealla näkyvät tavarat on niitä jotka ei siihen vielä mahtuneet, mut ovat uusimmassa mukana.

Keskimmäisessä tuo punainen versio on jo vähän isompi, mut edelleen siitä on jääny mielestäni tarpeellista vermettä ulos, se on sit korjattu tähän opintojen lomassa suunniteltuun versioon!

Versiosta löytyy vetoketjullinen tasku, pieni neulatyyny (taskun vasemmalla puolella) ja iso läjä pieniä avotaskuja.

Kiinnitystä en rullaan tehnyt (esim aiemmissa versioissa oli tarrakiinnitys) - rulla ku pysyy kiinni ilmankin vaikka se on pyöriny nyt puolisen vuotta laukuissa reissuissa mukana (päivittäin esim koulumatkoilla) ja hyvin siellä on tavarat pysyneet. Noin. Ideaa saa käyttää ja saa kysyä, autan mieluusti jos vain osaan!

Taskun sisältöä / What´s with the zipper.. oh, Oh! =D
Ihana kun kävit, kiitos vierailustasi,
..aurinkoista ja lämmintä viikonlopun alkua sulle ^_^/

2 comments:

Rauhalan emäntä said...

Niin... Vielä kun sut sais lähtemään reissuun ;)

carolinascorner said...

Täällä odotellaan sormet syyhyten reissupäiviä ^_^/