Saturday, July 11, 2009

Valmiin työn syndrooma!

Noni, suuri ja isotöinen homma on saatu päätökseen, langat päätelty ja välineet pakattu odottamaan sitä seuraavaa projektia - on siis aika istahtaa, ottaa rennosti ja etsiä käsille uutta tekemistä. Voi mikä riemu ja autuus: kaikki on auki, melkein ihan jännittää, mitähän ihanaa sitä pääsee seuraavaks luomaan!? Plaraa läpi lehtiä ja kirjoja, netin kuvasivustoja - koittaa innostua - vaan kun ei löydy niin ei löydy! Mikään ei kelpaa, mikään ei sovi, yks on liian isotöinen (heti edellisen perään) ja toinen on liian pieni. Käkkärää?!

No, tietyissä piireissä tätä taudinkuvaa kutsutaan nimellä "valmiin työn syndrooma" tai "tyhjien käsien syndrooma", ihan miten vain. Lopputulos on sama: pakko pitää pieni breikki, kyl se inspis ja into sieltä taas piukeena pompottelee esiin jahka on sen aika. Pakottaa ei voi (eikä kannata). Toki sitä voi vienosti yrittää herätellä viettämällä aikaa käsitöitä tekevien ihmisten parissa, katsella lisää niitä netin sivustoja jne, mutta turha sitä väkisin on vääntää.

Ja tässä siis olin/olen: rullaverhojen reunapitsit on valmiit ja jotain ois kiva tehdä - vaan mitä?! No, uusia malleja etsiessä ja suunnitellessa touhusin sitten tuommoisen.. pieni tassin alunen (jos nyt vähän isompi verrattuna niihin mitä yleensä tykkään työstää). Mut vaihtelua yhtä kaikki - jostain lehdestä tuo löytyi, ohjetta ei valitettavasti ole, totta puhuen en muista itsekään mistä tuon löysin. Mutta siinä, välipäivien touhua. Sitä seuraavaa tuumiskellessa =)

Aida Coats, koukku nro 0,75 mm.


No comments: