Sunday, August 16, 2009

Maalaisromantiikkaa veskiin?

Jes, caron nurkkaus ylpeänä esittää - maalaisromanttinen lokerikko wc-paperirullille! Lopputulokseen en vois tyytyväisempi olla, vaikka itse sanonkin: kangas väreineen, pitseineen ja nauhoineen sopi kaikki mainiosti yhteen vaikka muuta vähän epäilinkin! Raaskiiko tätä ottaa ees käyttöön =)

Miten vaan, kuvakoosteessa alempana on eka otos siitä miten ynnäilin rullien mahtumista ja mittoja, toisesta otoksesta näkee miten ompelin taskut kiinni taustakankaaseen ja kolmannessa on sit mitä kaikkea tarvittiin! Helppoa jos koskaan on ompelukonetta käyttäny - ja alempana vähän ohjeen tynkää! Toki kysyä saa, autan mielelläni sen minkä osaan!

Ensinnäkin tarvitaan ne yleisemmät: ompelukone ja -lankaa, sakset, nuppineuloja, joku puolen metrin pala jämäkangasta (vaikka jostain alelaarista), pitsejä ja satiininauhaa (oisko ollut 4mm leveydeltään, en ole ihan varma, sitä tosi kapoista kuitenkin). Jos pitsit haluaa tehdä itse, oli edellisessä postissa jo vinkattu ohje siihenkin (kuvien pitsimalliin huom). Tässä se vielä uudemman kerran =)

Wc-rullien säilytyslokerikko, tarvikkeet:
  • kangasta taustaa varten (45cm x 12cm),
  • kangasta taskuille x3 (30cm x 12cm),
  • reunapitsi taskuihin, omaa tai ostettua (á pituus 30cm) x 6 kpl,
  • pitsiä taskujen keskelle, omaa tai ostettua (á pituus 30 cm) x 3 kpl,
  • reunapitsiä taustakankaan reunoille, omaa tai ostettua (á pituus 45cm) x 2 kpl,
  • noin 5m väreihin sopivaa ohutta satiininauhaa (pujotellaan pitseihin),


Eli sen jälkeen kun pitsit on virkattu (tai haettu kaupasta tjsp), voi kankaan mittaus, leikkuu ja sovittaminen alkaa. Palojen yhdistely - siihen ei muuta neuvoa oikein ole kuin mallata itse: jaoin taustakankaan kolmeen osaan niin että joka rullalle jäi tietyn kokoinen tila (ottaen huomioon et ylä- ja alapuolille jäi pikkusen kääntövaraa pidikkeille tms, toki niitähän ei ole pakko jättää). Itse halusin ylös parin sentin kääntövaran että saisin siihen myöhemmin taotun rautapidikkeen - ylemmässä kuvassa näkyy kynästä tehty korvike ko pidikkeelle =D

Ennen yhdistämistä huolitellaan saumat kaikkialta. Pujottelin satiinit pitseihin tässä vaiheessa, koska taskujen pitsit (sekä keskikoriste että reunat) oli ommeltava kiinni jo ennen yhdistämistä - no siinä samalla ompelin sit kaikki pitsit kiinni, myös taustakankaaseen. Pitsien kiinnityksen voi tehdä toki jo huolitellessa jos on oikein pro, itse en ole enkä jaksanu show´ta nuppineulojen kanssa - eli ompelin saumat ensin ja pitsit sitten =)

Tän jälkeen voi palaset ommella yhteen, siinäpä se sit olikin. Suurin homma oli pitsien teossa - toki jos nekin ostaa valmiina ni tuo on, hyvä jos edes yhden kokonaisen aamupäivän hommeleita!

Ja koska halusin veskiin vähän yhteneväistä linjaa tekstiilien suhteen, ni väkersin vielä muutamasta jäämäpalasta tassiliinoja ja sen sellasta pientä, tuossa vieressä esimerkki: pieni pala kangasta ja reunapitsit ympärille, valmistuu hetkessä =)
2 comments:

Lace-lovin' Librarian - Diane said...

I love your paper holder! I'd be tempted to make one if I had someplace to hang it!

Cefuts said...

Kiitos, kun kävit blogissani. Yleensä en välitä niinkään pitseistä ja röyhelöistä, mutta tekemäsi vessapaperiteline on aivan ihanan mahtava.

Sinulla on kaunis blogi ja -pohja. Omani on Keisarin uudet vaatteet -sivustolta: http://pueblogisi.blogspot.com/
Oikein ihanaa loppukesää, en suostu vielä ajattelemaan syksyä ;)