Thursday, October 18, 2012

Fancy Wristlets,

*pattern in English below*
..sellaiseksi tuli nimi kynsikkäille jotka ystävälle neuloin. Tai liekö nuo edes kynsikkäät ku en malttanu sormille tehdä paikkoja mut kumminkin. Tää samainen ohje oli alun perin Ravelryssa ja siellä se teki kauppansa kyllä - mikäs, onhan tuo ihastuttava malli! Joten jaetaan se nyt täälläkin!

Alunperin ajatus oli että ois kiva tehdä ystävälle jotkut käden lämmittimet jotka samalla ois helppo koiran kanssa (ja joissa sais pidettyä sormet suht huolettomasti vapaina herkkuja varten)?! Tämmöiset kehittelin ja ihastuin malliin - en siks että ne oli itse tehdyt vaan siksi että miten kauniisti jotkut neulekuviot vaan toimii eri langoilla. Tässä Gjestalin Janne & Maija on aivan ykkösiä (kolmen millin pyöröillä loopaten).

Mallikerta näissä on 16s ja toistan sen neljä kertaa (eli yhteensä 64s). Oma käsiala on napakka, eli suosittelen tsekkaamaan oman neuletiheyden! Jos käsiala on yhtään rennompi ja lanka esim tota paksumpaa Jannea, voi kokeilla mallikertojen jättämistä jopa kolmeen (eli yhteensä 48s).

--> toki jos kolmella mallikerralla tekee, ni ehkei kuvio enää olekaan niin siro? Ja jos taas ehdottomasti haluaa samannäköistä jälkeä kuin kuvassa ni suosittelen tekemään mallikertoja ne neljä ja etsimään Maijaa ohuempaa lankaa (ja/tai pienempiä puikkoja)? No, kokeilemalla selviää.

Alla kuva mallikerrasta selityksineen. Peukalon tein tuohon yhden palmikon keskelle (kuten kuvasta näkyy), ihastuin miten kauniisti se avautuu esiin! Ja tosiaan peukku tehdään ihan samalla tavalla kuin missä tahansa perus lapasessa (eli lisäys joka 3.krs)! Netti on täynnä videoita niistäkin jos peukun teosta ei ole kokemusta - eli ei sen takia kannata tekemättä jättää =)

Helpohko ja näyttävä malli, siitä vaan kokeilemaan!

Ai niin ja kysyä saa, mielelläni jeesailen - jos vain osaan ^_^/No comments: