Sunday, July 27, 2014

Louhikärmekset / Dragon Socks!

Dragon Socks! Pattern
hopefully available in
the next post ^_^/
Omain kätten oikeudella nimesin sukat louhikärmes -sellaisiksi koska pinta on.. no, vähän niinku krokodiilin selkämys? Ja jostain syystä oon viehättynyt louhikärmeksiin muutenkin (pelimaailma iskee käsitöihinkin, kenties) =D

No eniveis, tuo ekan kuvan pintamalli on juu Novitalta mut niinku aina, en ihan suoraa kopiota tee vaan muokkailen - ja tällä kertaa syynä oli se etten halunnu taakse pelkkää suoraa neulosta, niinpä heitin sivuille peruspalmikot ja taakse keskelle vähän isomman hevosenkengän (palmikko siis sekin).

Tätä postia tehdessä mulla on pyyntö roikkumassa Novitalle että saisin heidän mallinsa kääntää englanniksi, en siis koko ohjetta vaan tuon nimenomaisen kuvion esim lapasiin muokattuna. Jännitämme miten käy, soisin et lupa heltiäis koska malli on (omasta mielestä ainakin) niin upea että todellaki ansaitsis tulla jaetuksi! Oishan se hienoa mainostakin, luulen ma =)

Kuriositeettina: tää sama malli on Novitalla ollu aiemminkin, muistaakseni Novitan "aina yhteensopivat pitsisukat" oli julkaistu jo useampi vuosi sitten, mut suosio jäi laihaksi niiden osalta. Ja arvelen et osasyynä oli se, että mallin kuvasta ei saanu oikein selvää. Itsekin tsekkasin mallin ihan tylsyyttäni kun en muutakaan tekemistä keksiny ja ajattelin että "No, katsotaan mimmonen  kuvio tuosta sukeutuu". Tykästyin kerta heitolla ja hykertelin mielessäni muikeaa löytöäni ^_^/

No, sitä (itsekästä?) hykertelyä ei kauaa kestäny kun parin vuoden päästä malli tuli Novitan Sukkalehteen nimellä "piirakkasukat", vielä kun kuvauksissa oli kunnostaduttu ja malli näkyi selvästi ni voilá, saiteilla enää muusta kohistukaan, pft =D

Small 6st(s) cables on both sides,
a 12st(s) horseshue cable in back.
No, miten vain, toivottavasti lupa käännökseen heltiää (ja saisin paikata löydön itsekkään omimiseni, eh heh) - ni sillä välin kirjaan vähän alle miten noi kuvan sukat on kursittu kasaan!

Tosiaan etupuolen mallikerran ohje löytyy täältä jos sitä ei vielä huomannu merkata ylös. Mallikerran molemmin puolin oon jättänyt kaks nurjaa silmukkaa. Huom: neulon myös loopaten eli teen pyöröillä kaikki, joten toi 2n, 23s:n mallikerta, 2n tulis toiselle puikolle etupuoleksi (eli yhteensä 27s eteen).

Takapuikolle laitoin sitten 6s palmikon (kierto edestä), 2n, 2o, 2n, sitten on 12s:n hevosenkenkäpalmikko (eli käytännössä kaksi 6s:n palmikkoa vierekkäin, jotka kiertää vain vastakkaisiin suuntiin). Palmikon jälkeen taas 2n, 2o, 2n, sekä sivulle jäävä 6s:n palmikko (kierto takaa). Eli sivujen kapeat palmikot kiertää kumpikin eri suuntiin (eli edestä katsoen kumpikin taakse päin).

Eli takapuolelle tulee yhteensä 36s (6s + 2n + 2o + 2n + 12s + 2n + 2o + 2n + 6s). Ja kun etu- ja takaosan silmukat ynnätään yhteen, saadaan yhteensä 63s.

Se että takana on enemmän silmukoita, tasaantuu koska sivupalmikot jää sivulle ja palmikkoneulos vetää neuletta kasaan enemmän. Lisäks kuvista nähnee että sukat muotoutuu jalkaan kivasti?!

Toki pitää ottaa huomioon että itsellä on tosi nafti käsiala, tein sukat kolmosen puikoilla ja pinkillä Seiskaveikalla. Rennommalla käsialalla noista saattais tulla ehkä liiankin reilut, emt, kannattaa kokeilla ensin vaikka tota mallineulosta - siis jos epäröi. Lankaahan voi sit vaihtaa vaikka Nalleen?!

A better view of horseshue cable =)

1 comment:

Lace-lovin' Librarian ~ Diane said...

I love the texture of these socks! I can picture them in a shimmery green or deep blue.