Tuesday, June 28, 2016

Lautanauhapuuhastelua,

*lautanauhaa / card weaving*

..pieni lomanpoikanen on vietetty ja innostuin väsäämään vielä muutaman lautanauhan lisää - syystä että Turun Keskiaikaiset Markkinat lähestyy ja meidän(kin) porukalla on siellä teltta. Työnäytöksissä on ainakin lautanauhoja, värttinällä kehruuta, nahan parkitusta ja ompelua, en ees muista kaikkea mut ohjelmastahan ne löytyy. Saa tulla/mennä morjestamaan (itse en oo paikalla vielä to-pe, mut porukkaahan siellä joka tapauksessa on paljon)!

No, kumminkin. Touhusin muutaman lautanauhan ajatuksena viedä niitä myös myyntiin, no se nyt ei ihan menny putkeen ku en sinne pääsekään - mut eipä mitiä, odottavat muita markkinoita ja ehdinpä testaamaan mitä kaikkea ne kestää (osa nauhoista kun on villaa ja/tai villasekoitetta, osa puuvillaa ja osa pellavaa tai sekä että - näistä juu pellavassa oli ehkä mukavin käsituntuma).

Ekassa kuvassa on suunniteltu vähän kuviota (ja sitä kokeiltuani totesin et se vaatiiki pienen korjauksen jotta kuvio toimis halutusti).

Tokassa kuvassa näkyy tiuhta (se vaihe lautanauhan tekoa jonka moni ohittaa sen työläyden takia?) =D

Ja kolmannessa langat on saatu levyille ja kokeiltu erilaisten kuvioiden toimivuutta (pahoittelut et osa kuvasta on peitetty, siellä on jotain jota en vielä halunnu paljastaa nauhavöiden saajille) =D

Mut semmosta, lautanauhoista tulossa lisää vielä, toivottavasti kera videoiden?! Mut sinne saakka, kiitos visiitistäsi ja tervetuloa muinaistelemaan Turkuun ^_^/

2 comments:

Lace-lovin' Librarian ~ Diane said...

I tried card weaving once, and I found it totally confusing. Maybe I just had too much going on at the time. It's fun to see you trying new things!

carolinascorner said...

Hehe thanks, yes it is quite confusing. But I have no doubt that if you would have had the chance/time to fully focus on it, you would have made it! Like it´s not difficult but requires a full concentration :)

..and anyway, I had no option to fail as it was a part of some old techniques we had to learn at school last year (I was totally loving it, though) =D